Wat wil je weten?Vind hier het antwoord

Veelgestelde vragen

Algemeen

Champ is dé plek waar sporters en sportaanbieders bij elkaar komen. Op Champ ontdek je (nieuwe) sporten en boek je direct - zonder abonnement - activiteiten, gratis of betaald, en flexibel bij verschillende sportaanbieders. Ook kun je eigen activiteiten organiseren voor vrienden, of voor onbekenden als je graag met nieuwe mensen gaat sporten. Door zelf ook activiteiten te plaatsen, bouw je mee aan de grootste sportcommunity van Nederland!

Champ is voor sporters en sportaanbieders van elk niveau. Van gelegenheidssporter tot fitbilly en van personal trainer tot sportschool en sportvereniging.

Nee zeker niet! Bij Champ werken we namelijk niet met abonnementen, maar betaal je alleen voor wat je sport; veilig online en alleen als je deelneemt aan betaalde activiteiten. Zo maak je sporten zo duur als je zelf wilt, en betaal je dus niet onnodig wanneer je even niet in de sportflow zit of op vakantie bent.

Profiel aanmaken

Omdat je met je Champ-profiel direct mee kan doen aan gratis en betaalde sportactiviteiten die aangeboden worden door de grootste sportcommunity van Nederland: zowel professionals als amateursporters. En dat is nog niet alles, met je profiel kan je ook zelf sportactiviteiten organiseren en bouw je dus ook mee aan het diverse sportaanbod op Champ!

Jouw gegevens zijn nodig om je de beste ervaring op ons platform te bieden. Het beschermen van je gegevens heeft onze hoogste prioriteit. Voor alle informatie omtrent het verzamelen en verwerken van gegevens door Champ, lees zorgvuldig onze Algemene Voorwaarden, het Privacy- en Cookiebeleid en de Voorwaarden User Generated Content door.

We gebruiken je telefoon om je de QR-code te sturen die je nodig hebt voor het inchecken bij je activiteit. Op deze manier heb je je toegangsticket altijd bij de hand, ook als je geen internet hebt!

Activiteiten aanmaken

Een activiteit is een sportles, training, sportevenement..., eigenlijk alles waarvoor mensen bij elkaar komen om samen te sporten. Bijvoorbeeld: een zumbales, een zwemtraining, een pot voetbal in het park, een 10K run, noem het maar op!

Activiteiten plaats je direct vanuit je profiel óf door eerst een team aan te maken en daar teamactiviteiten aan te koppelen. Je kunt een activiteit openbaar publiceren op Champ zodat deze voor iedereen zichtbaar is en je dus nieuwe mensen uitnodigt om aan jouw activiteit deel te nemen. Je kunt er ook voor kiezen jouw activiteit alleen met vrienden te delen door deze privé te plaatsen.

Op dit moment is het alleen mogelijk om een betaalde activiteit aan te maken als je je registreert als professional op Champ. Dit kan ook zonder KvK-nummer. Om je te kunnen uitbetalen, worden jouw gegevens geverifieerd door ons externe betaalplatform OBP (Online Betaalplatform). Met een KvK-nummer kost dit €5,50, zonder KvK-nummer €0,50. Dit bedrag wordt ingehouden bij de eerste uitbetaling. Let op: per geboekte (betaalde) activiteit betaal je €0,50 administratiekosten en 10% transactiefee aan Champ. Ook dit bedrag wordt aan het einde van iedere maand ingehouden. Goed nieuws: tot 1 juli 2019 betaal je géén administratiekosten en transactiefee over je betaalde activiteiten!

Een publieke activiteit wordt openbaar op Champ gedeeld. Iedereen die op Champ komt, ziet jouw activiteit en kan zich direct inschrijven. Je kunt je activiteit ook privé houden. Je ontvangt dan van ons een link die je zelf deelt met vrienden, collega's of andere bekenden.

Een geplande activiteit kun je op een specifieke datum en tijd inplannen. Bij een 'vrije inloop'-activiteit koopt iemand een los ticket voor je activiteit en zal hij/zij zelf contact met je opnemen om de activiteit in te plannen.

Bij het aanmaken en inplannen van een activiteit kun je ervoor kiezen om de activiteit 'eenmalig', 'elke week', 'elke twee weken' of 'elke vier weken' in te plannen. Wil je een activiteit meer dan 1x per week inplannen, bijvoorbeeld op maandag en donderdag? Kies dan voor 'Elke week' en plan eerst één dag in, bijvoorbeeld maandag. Als je de maandag helemaal hebt ingepland, kun je daarna nogmaals dezelfde activiteit gaan inplannen voor een andere dag in de week. Ga hiervoor naar 'Mijn activiteiten' in je profiel en kies onder de activiteit voor 'Activiteit inplannen'.

Zorg dat je mooie foto's bij je activiteit plaatst, want met goed sfeerbeeld maak je je activiteit veel aantrekkelijker! De foto moet scherp zijn, horizontaal heeft de voorkeur en het liefst met een minimale afmeting van 1200x800. Wil je graag professionele foto's laten maken? Dat kan! Neem contact met ons op via hello@champ.nl voor de mogelijkheden.

Ja, dat kan in je profiel onder 'Mijn activiteiten'. Klik op het potloodje in de afbeelding om je activiteit te wijzigen.

Ja, dat kan in je profiel onder 'Mijn activiteiten'. Klik op 'Activiteit verwijderen'. Let wel op: boekingen die al gemaakt zijn door sporters kunnen niet verwijderd worden. Wees je ervan bewust dat deze sporters rekenen op jou!

Activiteiten boeken

Ja, dat kan! Je kunt elke activiteit boeken, maar let wel op de beschrijving bij een activiteit. Daar vind je vaak terug voor welk niveau de activiteit geschikt is. Je zou niet willen dat je straks staat te ploeteren tussen gevordede kickboksers terwijl je zelf nog nooit in een budo-zaal hebt gestaan!

Met de QR-code heb je toegang tot de door jou geboekte activiteit. De organisator van de activiteit zal jouw QR-code scannen bij aanvang om je aanwezigheid te registreren. De QR-code vind je terug in je profiel onder 'Mijn inschrijvingen'.

In principe zou je voor elke geboekte activiteit een QR-code moeten ontvangen. Hiermee kan de organisator van de activiteit je inchecken. Geen code ontvangen? Neem contact op met onze support-afdeling via hello@champ.nl.

Activiteiten die al geboekt zijn, kunnen door de organisator niet geannuleerd worden. Dit betekent dat activiteiten altijd door zullen gaan en er geen sprake is van kostenrestitutie.

Nee, dat kan niet, maar waarom zou je ook? Geld op zak kun je alleen maar verliezen. Daarom betaal je via Champ makkelijk en veilig online. Alle betalingen verlopen via een beveiligd betaalplatform via onze website.

Team aanmaken

Teams kunnen door iedereen aangemaakt worden, dus ook door jou! Je kunt voor je voetbal- of hockeyteam een team aanmaken en al je trainingen en wedstrijden erin zetten, maar je kunt ook een nieuw team starten en daarmee de leukste activiteiten organiseren! Wil jij bijvoorbeeld 1x per week gaan hardlopen, maar zoek je anderen om samen mee te gaan? Maak dan een team, zet alle data en tijden erin waarop je wilt gaan en deel je team op Champ!

Je kunt je team openbaar delen op Champ. Jouw team is dan zichtbaar voor iedereen die op Champ komt. Een goede keuze als je op zoek bent naar nieuwe sportmaten. Liever een privéteam? Dat kan, je krijgt dan een speciale link die je met je vrienden kan delen.

Nee, iemand anders kan alleen beheerder worden, als jij als beheerder het team verlaat. De tweede persoon die zich heeft aangemeld voor het team, wordt dan automatisch de beheerder.

Je kunt je team alleen verwijderen door als beheerder als laatste het team te verlaten. Je team wordt dan automatisch opgeheven. Als er nog mensen in het team zitten en jij verlaat als beheerder het team, dan wordt de persoon die zich als tweede bij het team aangesloten heeft automatisch de beheerder.

Veelgestelde vragen door professionals

Met Champ vergroot je je zichtbaarheid bij sportend Nederland. Trek meer sporters aan voor jouw activiteit(en) en verhoog je bezettingsgraad. Jij bepaalt zelf het tarief voor de door jouw aangeboden activiteiten en RSVP's en betalingen worden veilig en zonder gedoe via het platform geregeld. Wij nemen je werk uit handen, zodat jij je kunt focussen op sport.

Registreren bij Champ is gratis. Je betaalt enkel €0,50 administratiekosten + 10% transactiefee per betaalde activiteit die bij jou geboekt wordt. Daarnaast wordt er bij jouw eerste uitbetaling €5,50 ingehouden voor het verifiëren van je bedrijf bij Online Betaalplatform wanneer je beschikt over een KVK-nummer. Dit is de externe partij die alle betalingen veilig voor jou beheert. Indien je niet beschikt over een KVK-nummer, wordt er bij de eerste uitbetaling €0,50 ingehouden. Claim je business, start met het plaatsen van je sportaanbod en vergroot direct je zichtbaarheid. Goed nieuws: tot 1 juli 2019 betaal je géén administratiekosten en transactiefee over je betaalde activiteiten!

Jij ontvangt de betalingen voor jouw activiteiten elke maand aan het einde van de maand. We houden de €0,50 administratiekosten + 10% transactiefee per boeking dan direct in en betalen het resterende bedrag aan je uit. Goed nieuws: tot 1 juli 2019 betaal je géén administratiekosten en transactiefee over je betaalde activiteiten!

Je kunt alleen een business registreren als je in het bezit bent van een KvK-nummer. Dit nummer zal geverifieerd worden om betalingen te kunnen ontvangen voor de activiteiten die op Champ worden gepubliceerd.

Voor een betaalde activiteit moeten deelnemende sporters een bedrag betalen. De hoogte daarvan bepaal je zelf. Betalingen worden veilig via ons platform afgehandeld. Je betaalt €0,50 administratiekosten + 10% transactiefee aan Champ voor elke betaalde les die bij jou geboekt wordt. Goed nieuws: tot 1 juli 2019 betaal je géén administratiekosten en transactiefee over je betaalde activiteiten!

Wanneer je je als nieuw bedrijfs registreert op Champ, moeten jouw bedrijfsgegevens eerst geverifieerd worden. Dit kost een paar minuten. Het is mogelijk dat je daardoor bij het aanmaken van een activiteit nog niet direct kan kiezen voor een betaalde activiteit. Wacht dan een paar minuten en probeer het daarna opnieuw. Lukt het dan nog niet? Onze supportafdeling zit klaar om je te helpen: hello@champ.nl.

Je kunt de QR-code scannen met je telefoon. Open de camera op je telefoon, richt deze op de QR-code en open de link in de pop-up. Op deze manier kun je deelnemers inchecken voor je activiteit. Let op: je kunt de cijfers onder de code ook handmatig invullen in je profiel onder 'Scan toegangstickets'.

Een deelnemer kun je inchecken door de QR-code te scannen met de camera van je mobiel of door de numerieke code handmatig in te voeren in je profiel onder 'Scan toegangstickets'. Werken beide manieren niet? Neem dan contact op met onze supportafdeling via hello@champ.nl.

Nog vragen?

Heb je nog meer vragen, en staan deze er nog niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen
Contact teaser