Wat wil je weten?Vind hier het antwoord

Veelgestelde vragen door sporters

Algemeen

Je bent van nature gemotiveerd om te bewegen. Je leert rollen, kruipen, lopen. Rennen, klimmen en fietsen. Je leert een bal te gooien en er tegenaan te slaan. Je wordt lid van een sportvereniging en zet je eerste stappen op het veld. Maar hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het wordt om structureel te blijven sporten. Je wilt nog wel, maar door studie, werk, verhuizing en gezinsuitbreiding verschuiven je prioriteiten. Je zoekt gemak en flexibiliteit, maar raakt verstrikt in een wirwar van sporten, aanbieders en abonnementen. Je verliest je motivatie en kiest voor de bank. En dan heb je Champ. We laten je zien wat er in de buurt te doen is, helpen je kiezen en maken het makkelijk om op elk moment te boeken en per keer te betalen, zonder abonnement. We halen alle drempels weg. We keep you motivated.

Champ is voor iedereen. Van sporters tot sportaanbieders en voor elk niveau. Maar Champ is er vooral voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe manier van het boeken of aanbieden van sport. Wij maken sport zo laagdrempelig mogelijk en nemen alle hindernissen weg die jou tegenhouden om gemotiveerd te blijven sporten.

Nope. Wij geloven namelijk in een compleet nieuwe manier van sporten waarbij je alleen betaalt voor wat je sport. Zo kun je vrijblijvend nieuwe sporten uitproberen zonder direct ergens aan vast te zitten en besteed je niet langer onnodig geld aan een abonnement waar je uiteindelijk nauwelijks gebruik van maakt.

Champ kun je zo duur maken als je zelf wilt. Van 0 euro per maand tot en met een 1 met 6 nullen. Alles kan. Je zit bij Champ ten slotte niet vast aan een abonnement. Je bepaalt zelf welke activiteiten je boekt en weet zelf het beste hoeveel jij te besteden hebt. Maar hoeveel je ook kwijt kunt, investeren in je gezondheid door te gaan sporten is natuurlijk nooit een slecht idee. De voordelen zijn eindeloos. Let's go!

Profiel aanmaken

Omdat Champ alles in huis heeft om jou gemotiveerd te houden. We inspireren je met relevant aanbod in de buurt, verrassen je met unieke sportactiviteiten en proberen je de meest voordelige deals voor te schotelen. En dat allemaal via een online boekingsplatform waarop je eenvoudig het grootste aanbod aan sportactiviteiten boekt.

Wij vragen je om enkele gegevens zodat we je een zo goed mogelijke ervaring op ons platform kunnen bieden en je relevante content te kunnen laten zien. Hier gaan wij uiteraard zorgvuldig mee om en verstrekken deze dan ook niet aan derden. Het beschermen van je gegevens heeft onze hoogste prioriteit. Voor alle informatie omtrent het verzamelen en verwerken van gegevens door Champ, lees zorgvuldig onze Algemene Voorwaarden, het Privacy- en Cookiebeleid en de Voorwaarden User Generated Content door.

Oh jee! Geen paniek. Klik bij het inlogscherm op 'Wachtwoord vergeten?' en je ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met instructies om je wachtwoord te wijzigen. Mail niet ontvangen? Check, check, dubbelcheck je spambox dan nog even. Wie weet is 'ie daar per ongeluk beland.

Activiteiten boeken

Ja, dat kan! Je kunt elke activiteit boeken, maar let wel op de beschrijving bij een activiteit. Daar vind je terug voor welk niveau de activiteit geschikt is. Er is geen beginner die gelukkig wordt van ploeteren tussen gevorderde kickboksers terwijl je zelf nog nooit in de ring hebt gestaan.

Met de QR-code heb je toegang tot de door jou geboekte activiteit. De organisator van de activiteit zal jouw QR-code scannen bij aanvang om je aanwezigheid te registreren. De QR-code vind je terug in je profiel onder 'Mijn inschrijvingen' en staat ook vermeld op het ticket dat je na het afronden van jouw boeking per e-mail hebt ontvangen.

Voor iedere activiteit die je boekt, ontvang je een QR-code. Deze vind je terug op het ticket dat je na het afronden van jouw boeking per e-mail hebt ontvangen, maar je kunt de QR-code ook vinden in je profiel onder 'Mijn inschrijvingen'. In principe zou je voor elke geboekte activiteit een QR-code moeten ontvangen. Hiermee kan de organisator van de activiteit je inchecken. Geen code ontvangen? Neem contact op met onze supportafdeling via support@champ.nl. We helpen je graag verder!

Activiteiten die al geboekt zijn, kunnen door de organisator niet geannuleerd worden. Dit betekent dat activiteiten altijd door moeten gaan en er geen sprake is van kostenrestitutie.

Nee, dat kan niet, maar waarom zou je ook? Geld op zak kun je alleen maar verliezen. Daarom betaal je via Champ makkelijk en veilig online. Alle betalingen verlopen via een beveiligd betaalplatform via onze website.

Ja, zeker! Alle online betalingen worden afgehandeld door een betrouwbare partij: Online Betaalplatform.

Blijf rustig, maar neem direct contact met ons op. Wij kunnen voor je checken wat er precies is misgegaan. Stuur een e-mail naar onze supportafdeling via support@champ.nl, of bel ons op 030-3079530.

Zoek de activiteit waar je je voor voor wilt inschrijven en vul vervolgens de kortingscode in onder het kopje 'Sporttegoed' om deze te verzilveren.

Wat leuk! Met een 3-, 5-, of 10-rittenkaart weet je in ieder geval precies wat je wil. Het werkt in principe hetzelfde als met een 'eenmalige activiteit'. De sportaanbieder waar je hebt geboekt houdt bij een rittenkaart zelf het aantal keer sporten dat je nog tegoed hebt bij.

Reviews

Nadat je hebt deelgenomen aan een activiteit, ontvang je een e-mail met een uitnodiging om een review te plaatsen, maar je kunt ook een sportaanbieder op Champ opzoeken en direct een review schrijven. Heb jij onlangs nog gesport bij een aanbieder, was je enthousiast en vind je het leuk om die club in het zonnetje te zetten? Go for it!

Je review is zichtbaar voor iedereen. Van je moeder, je achternicht, beste vriend en oma tot en met de sportaanbieder waar je bent geweest. Iedereen dus. Goed om te weten, toch? We hopen dat je jouw review eerlijk, maar mild schrijft. Zonder beledigingen of schunnig taalgebruik. Bedankt alvast!

In principe niet, maar als je iets hebt geschreven waar je écht heel veel spijt van hebt, dan horen we het graag via support@champ.nl. We zullen je review dan handmatig beoordelen en eventueel besluiten om de review te verwijderen.

Je hoeft geen review te plaatsen, maar als je besluit om wel een review te schrijven dan help je daarmee een heleboel sporters die zich ook aan het oriënteren zijn op Champ. Door jouw eerlijke review kan een ander besluiten om wel of niet voor een bepaalde sportaanbieder te kiezen. Bovendien, als je enthousiast bent, zal de sportaanbieder ook heel blij zijn met jouw review. Een makkelijkere manier om iemand blij te maken, is er niet. Dus waarom zou je geen review schrijven? Spread some joy!

We vragen je bij het plaatsen van een review om je naam, maar je kunt uiteraard ook een andere naam opgeven of gewoon 'anoniem' opschrijven. Wel willen we je altijd op het hart drukken om je review netjes te houden. Beledigingen of schunnig taalgebruik worden niet geaccepteerd.

Veelgestelde vragen door sportaanbieders

Met Champ vergroot je je zichtbaarheid bij sportend Nederland. Trek meer sporters aan voor jouw activiteit(en) en verhoog je bezettingsgraad. Jij bepaalt zelf het tarief voor de door jouw aangeboden activiteiten en RSVP's en betalingen worden veilig en zonder gedoe via het platform geregeld. Wij nemen je werk uit handen, zodat jij je kunt focussen op sport.

Registreren bij Champ is gratis. Je betaalt enkel 20% commissie over elke boeking die via Champ bij jou wordt gemaakt. Daarnaast wordt er bij jouw eerste uitbetaling €5,50 ingehouden voor het verifiëren van je bedrijf. Deze kosten worden in rekening gebracht door Online Betaalplatform en berekenen wij om die reden door. Online Betaalplatform is de externe partij die alle betalingen veilig voor jou beheert.

Jij ontvangt de betalingen voor jouw activiteiten maandelijks aan het einde van de maand. We houden de 20% commissie per boeking dan direct in en betalen het resterende bedrag aan je uit.

Om een correcte uitbetaling te garanderen is het van belang dat je de QR-code scant die een deelnemer heeft ontvangen na het boeken van de activiteit. Dit kan uiterlijk tot de beoogde eindtijd van de activiteit. Controleer of de optie 'Scan QR-codes aanstaat' op je mobiel, open de camera, richt deze op de QR-code en open de pop-up die in beeld verschijnt. Op deze manier kun je deelnemers inchecken voor je activiteit. Je kunt de cijfers onder de code ook handmatig invullen in je profiel onder 'Scan toegangstickets'.

Heeft een sporter bij jou een activiteit geboekt en hiervoor betaald? Dan is het van belang dat je de QR-code scant zodat het betaalde bedrag wordt vrijgegeven en naar jou kan worden overgemaakt. Dit kun je op 2 manieren doen:

1. Via de mobiele website
a. Log in via de mobiele website op jouw businessprofiel
b. Klik in het menu op 'Scan toegangstickets' en vul de cijfers in die onder de QR-code staan vermeld

2. Via de reguliere camera van de telefoon
Android: download hier de QR-code scanner
I. Scan de QR-code
II. Klik op 'Browse website'
III. Wanneer je moet kiezen tussen app en website, kies dan voor website
IV. Log in op je businessprofiel
V. De sporter is nu ingecheckt

iPhone: open de camera en scan de QR-code
I. Log in op je businessprofiel

Je kunt uiterlijk tot en met de eindtijd van de activiteit een sporter inchecken. Zorg ervoor dat je dit op tijd doet, om zo een correcte uitbetaling te garanderen.

Wat leuk! Een sporter die precies weet wat 'ie wil. Een 3-, 5- of 10-rittenkaart werkt in principe hetzelfde als iedere andere activiteit, alleen dien je bij een rittenkaart zelf het aantal keer sporten bij te houden die de sporter nog tegoed heeft.

Wat goed! De Nationale Sport Cadeaukaart is de eerste en enige cadeaukaart in Nederland waarmee sport cadeau gegeven kan worden. Binnenkort is de cadeaukaart bij maar liefst 6000 verkooppunten verkrijgbaar. Je kunt je voorstellen dat dit zeker extra bereik oplevert en daar profiteer je als acceptant helemaal gratis van! Het kost namelijk niks extra's om acceptant te zijn en je betaalt alleen de gebruikelijke 20% commissie over elke boeking die via Champ bij jou wordt gemaakt. Alle informatie over de Nationale Sport Cadeaukaart en de mogelijkheid om je als acceptant aan te melden, vind je hier: https://welkom.champ.nl/20/nationale-sport-cadeaukaart/

Activiteiten aanmaken

Easy peasy! Log in op je bedrijfsprofiel en klik op 'plaats activiteit'. Doorloop alle stappen, bedenk een pakkende titel, zorg voor een duidelijke omschrijving en vergeet ook vooral niet om sfeervol beeldmateriaal toe te voegen.

Een geplande activiteit kun je op een specifieke datum en tijd inplannen. Bij een 'vrije inloop'-activiteit koopt een sporter een los ticket voor de activiteit en zal hij/zij zelf contact met je opnemen om de activiteit in te plannen.

Bij het aanmaken en inplannen van een activiteit kun je ervoor kiezen om de activiteit 'eenmalig', 'elke week', 'elke twee weken' of 'elke vier weken' in te plannen. Wil je een activiteit meer dan 1x per week inplannen, bijvoorbeeld op maandag en donderdag? Kies dan voor 'Elke week' en plan eerst één dag in, bijvoorbeeld maandag. Als je de maandag helemaal hebt ingepland, kun je daarna nogmaals dezelfde activiteit gaan inplannen voor een andere dag in de week. Ga hiervoor naar 'Mijn activiteiten' in je profiel en kies onder de activiteit voor 'Activiteit inplannen'.

Zorg dat je mooie foto's bij je activiteit plaatst, want met goed sfeerbeeld maak je je activiteit veel aantrekkelijker! De foto moet scherp zijn, horizontaal heeft de voorkeur en het liefst met een minimale afmeting van 1200x800. Wil je graag professionele foto's laten maken? Dat kan! Neem contact met ons op via support@champ.nl voor de mogelijkheden.

Ja, dat kan in je profiel onder 'Mijn activiteiten'. Klik op het potloodje in de afbeelding om je activiteit te wijzigen.

Ja, dat kan in je profiel onder 'Mijn activiteiten'. Klik op 'Activiteit verwijderen'. Let op: boekingen die al gemaakt zijn door sporters kunnen niet verwijderd worden. Wees je ervan bewust dat deze sporters rekenen op jou!

Nog vragen?

Heb je nog meer vragen, en staan deze er nog niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen
Contact teaser